بسیاری از خانم های باردار در طی دوران بارداری بدلیل حفاظت از جنین، از درمان مشکلات دندانی اجتناب کرده که می تواند برای سلامت مادر و جنین خطرات جدی را بوجود آورد.
بیشتربخوانید... جدول قیمت دندان مصنوعی
لذا در این رابطه لازم است به نکات زیر توجه شود:
بیماری ژنژیویت بارداری میتواند باعث دچار شدن فرد به عفونت شدید لثه و پریودنتیت وگسترش شرایط بیماری شود. بهطور بالقوه وجود عفونت در بدن مادر میتواند سلامت مادر و همچنین جنین را بهطور جدی تهدید کند و در نتیجه می بایست درمان سریعتر انجام و به بعد از زایمان موکول نگردد. مشکلات دندان در صورت عدم معالجه در دوران بارداری می تواند آسیب های جدی و دائمی برای دندان ها ، لثه بوجود آورد و باعث از دست دادن دندان، تحلیل و از بین رفتن لثه، و گاه ایجاد مشکلات خاص برای استخوان فک شود. در بعضی موارد مشکلات دندان بدلیل سرایت عفونت در خون بیماری قلبی و…را در پی خواهد داشت. خانمهای بارداری که به بیماری پریودنتال دچار هستند در مقایسه با سایر خانمها چهار تا هفت برابر با خطر به دنیا آمدن زودتر از موعد کودک و نیز وزن پایین کودک در هنگام تولد مواجه میشوند. همچنین درد مداوم دندان باعث افزایش سطح فشار وارد شده به مادر خواهد شد.
بیشتربخوانید... بعد کشیدن دندان عقل
بهترین زمان درمان در دوران حاملگی
مناسب ترین زمان برای استفاده از خدمات دندانپزشکی سه ماهه دوم بارداری می باشد. همچنین درمان دندانپزشکی در طول سه ماهه سوم برای جنین خطر زیادی نداشته اما ممکن است در این زمان تحمل نشستن بر روی صندلی دندانپزشکی برای مدت طولانی برای بیمار دشوار و سخت باشد. درصورت نیاز به معالجه دندان در سه ماهه اول دوره بارداری یعنی زمان تشکیل اندامهای اصلی جنین ، لازم است در خصوص به تاخیر انداختن درمان برای چند هفته با دندانپزشک صحبت و مشورت نمایید. به هر حال، ممکن است دندانپزشک بدلیل حاد بودن مشکل بیمار را بلافاصله تحت درمان قرار دهند. درمانهای خانگی برای درد دندان در طول دوره بارداری استفاده از برخی روشهای درمان خانگی برای تسکین موقت درد همچون کمپرس سرد، دهانشویه با آبنمک، روغن میخک و…در صورتی که درد دندان خفیف باشد مثمر ثمر بوده و می تواند بیمار تا زمان مراجعه به دندانپزشک آرام کند.
بیشتربخوانید... نگهدارنده ارتودنسی متحرک
عصبکشی دندان در دوره بارداری
زمانی که توسط دندانپزشک نیاز به عصبکشی دندان برای بیمار تشخیص داده شود، لازم است اطلاعات صحیح ، کافی،دقیق و لازم درباره بارداری فرد در اختیار دندانپزشک قرار گیرد. دندانپزشک با در دست داشتن اطلاعات می تواند تصمیمات مناسبی در خصوص روش و زمان درمان اتخاذ نماید.با توجه به اینکه سه ماهه اول بارداری مهمترین تاثیر در رشد جنین و تشکیل اندامهای اصلی را دارد. در صورتی عدم نیاز به درمان فوری برای شخص، میتوان درمان را به سه ماهه دوم یا حتی پس از به دنیا آوردن کودک موکول کرد. به هر حال، در صورت درمان اورژانسی و نیاز به عصب کشی لازم است درباره شرایط بارداری با دندانپزشک صحبت شده و از ایمنترین روش درمان برای بیمار استفاده نمود. عصب کشی در دوران بارداری حساس و از اهمیت ویژه ای برخوردارمی باشد.
منبع: مجله ژاله ایمپلنت
- ۰ ۰
- ۰ نظر