آیا پوسیگی ژنتیکی دندان واقعیت دارد؟

۳۶ بازديد

اینکه بگوییم چون والدین من، به شدت پوسیدگی دندان دارند یا داشتند، و اکنون مقصر پوسیدگی دندان من آن ها هستند مستقیما واقعیت ندارد و امکان پذیر نیست. اما وجود مشکلاتی در ژن ها می تواند بعدها به صورت غیر مستقیم در پوسیده شدن دندان های کودک تاثیر داشته باشد. با مجله سلامت و زیبایی دندان همراه باشید.

بیشتر بخوانید... ارتودنسی دیمون چیست

پس ژن ها چگونه غیر مستقیم در پوسیدگی دندان ها نقش دارند؟

در خصوص ارتباط ژن ها با مسائل و مشکلات دهان و دندان تحقیقات زیادی صورت گرفته که هر کدام به صورت غیرمستقیم به نقش ژنتیک در شکل گیری برخی مشکلات یا بدتر شدن آن ها اشاره می کنند. برای مثال بر همگان واضح است که کوچک بودن فک یا فک ها، بزرگ بودن دندان ها، افزایش تعداد دندان ها، کج بودن دندان ها و …. همگی مسائلی هستند که ژنتیک مستقیما در شکل گیری آن ها نقش دارد. این موضوع باعث شکل گیری پوسیدگی دندان می شود و بنابراین بنا به این شرایط می تواند گفت پوسیدگی ژنتیکی دندان به صورت غیر مستقیم امکان پذیر است.

کدام ژن ها به صورت غیر مستقیم باعث پوسیدگی دندان می شوند؟

ژن ها در نوع شکل، رشد و ساختار دندان های شما نقش دارند. یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه زوریخ موش ها را مورد بررسی قرار داده و تشخیص داد که ژنی با نام Jagged 2 برای رشد سالم دندان لازم است. اگر این زن مشکلی داشته باشد و یا اصلا وجود نداشته باشد، تاج دندان ها بد شکل شده و ضخامت مینای دندان به شدن کاهش میابد. از طرفی هرچه ضخامت مینا کاهش پیدا کند احتمال پوسیدگی نیز بیشتر می شود. بنابراین این هم یک نمونه دگیر تاثیر پوسیدگی ژنتیکی دندان بر ساختار دندان ها است.

بیشتر بخوانید... قیمت ارتودنسی

یک ژن دیگر که می تواند در پوسیدگی غیر مستقیم دندان تاثیر داشته باشد

اگر با وجود پیروی از یک رژیم غذایی سالم، رسیدگی به بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک همچنان ا پوسیدگی دندان مواجه هستید احتمالا مساله ژنتیکی باشد. محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه پیتسبورگ علت پوسیدگی دندان و بیماری لثه یا پریودنتیت در این شرایط ممکن است ژنتیکی باشد. دکتر الکساندر ویرا ، استادیار زیست شناسی دهان و دندان پس از مطالعه صدها نمونه و سوابق دندانپزشکی و انتشار دو مقاله ، تشخیص دادند که پوسیدگی دندان و بیماری لثه می تواند تحت تأثیر تغییرات در ژن بتا دفنسین 1DEFB1) ) باشد. ، که به مبارزه با میکروب ها کمک می کند.

منبع: مجله دندانپزشکی ارتودنتیست

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.