ارتودنسی قبل و بعد به چه صورت است؟

۳۶ بازديد

در درمان های ارتودنسی باید مراحل قبل و بعد از درمان انجام شود تا بهترین نتیجه را از درمان ببینیم. ارتودنسی و تغییر در ناحیه فک و دندان جز مواردی است که به آسانی قبل و بعد از آن تغییرات قابل مشاهده است. در این مقاله تغییرات قبل و بعد از ارتودنسی شرح داده می شود.

بیشتربخوانید... کاشت ایمپلنت دندان

اقدامات قبل و بعد از ارتودنسی

ارتودنسی یک روش درمان دائمی است و نیازی به درمان مجدد ندارد و نسبت به سایر درمان ها مقرون به صرفه تر است. بسته به شدت مشکل فک و دندان و طول دوره درمان اقدامات ثابتی در دوره ی قبل و بعد از ارتودنسی ارائه می شود.

نحوه تشخیص نیاز فرد به ارتودنسی

ارتودنسی دندان صرفا به خاطر کج بودن یک دندان کوچک یا تفکر فرد درباره زشتی در ناحیه فک و دندان آن نباید انجام شود. ضرورت انجام این کار را متخصصان ارتودنسی تشخیص می‌دهند. ارتودنسی نه براساس ظاهر دندان بلکه با معاینه دقیق و کامل فک و دندان از طریق قالب‌گیری دندان‌ها، ارزیابی سایز آن ها از روی قالب و انجام رادیوگرافی امکانپذیر است.

بیشتربخوانید... هزینه روکش دندان

مراقبت های قبل و بعد از ارتودنسی

 از آنجایی که ارتودنسی یک درمان بلند مدت است، انجام این درمان نیاز به ملاحظات خاصی  پیش از شروع درمان و بعد از درمان، وضعیت لثه‌ها و دندان‌های بیمار دارد. متخصص ارتودنسی باید بیمار را از لحاظ سلامت عمومی ارزیابی نماید تا اطمینان حاصل کند که ارتودنسی دندان و استفاده از وسایل ارتودنسی اثر سوء  و منفی بر وضعیت سلامت دهان و دندان بیمار نداشته باشد؛ چنانچه بیمار دچار پوسیدگی دندانی یا بیماری لثه ای است، حتما قبل از شروع درمان ارتودنسی، این مشکلات باید برطرف شوند.

نکات ضروری قبل از ارتودنسی

در صورتی که لثه بیمار دچار خونریزی می شود علت ان باید باید مشخص شود؛ چرا که ممکن است علت آن رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان باشد. برای تهیه قالب از مواد آلژینات برای ثبت دقیق دندان ها و فکین استفاده شود. ارتودنتیست باید به بیمار توضیح دهد که طول دوره ی درمان چقدر است و باید در ان دوران صبور باشد. تعداد جلساتی را که بیمار حین درمان باید به پزشک مراجعه کند را تعیین کند و به بیمار بگویید.

بیشتربخوانید... هزینه ارتودنسی در سال 1402

مشکلات ایجاد شده بعد از ارتودنسی

از مشکلات بعد از ارتودنسی می توان به تحلیل یا کوتاه شدن طول ریشه اشاره کرد. تحلیل و کوتاه شدن ریشه در بیماران ارتودنسی به اندازه 3 تا 5 درصد مراجعین است، اما نباید از این مساله ضروری چشم پوشی کرد. از دیگر مشکلات بعد از ارتودنسی می توان به عدم تخصص کافی متخصص ارتودنسی اشاره کرد؛ اگر متخصص ارتودنسی در حوزه درمان از تخصص کافی برخوردار نباشد، امکان بروز خطا در مرحله تشخیص، طرح درمان، انجام درمان و نگهداری نتایج درمان وجود دارد. متاسفانه این خطاها شایع ترین و غیرقابل جبران ترین مشکلاتی هستند که در درمان های ارتودنسی در جامعه دیده می شوند. افرادی که دارای تخصص ارتودنسی هستند، علاوه بر قید کلمه متخصص ارتودنسی در تابلو، در مهر نظام پزشکی خود نیز همین کلمه را دارند.

منبع: چل آوا

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.