در این مقاله با ارتودنسی دندان اضافی از نگاه بهترین متخصص ارتودنسی تهران اشنا خواهید شد. ارتودنسی دندان اضافی نوعی ارتودنسی است که برای رفع مشکلات و ناهنجاری های دهان و دندان کاربرد دارد. تقریباً بین یک تا چهار درصد از کل جمعیت دنیا دندان اضافه دارند. این مشکل در مردان نسبت به زنان شایع تر است. اغلب اوقات تنها یک دندان اضافی در دهان فرد وجود دارد اما برخی اوقات ممکن است چند دندان اضافی وجود داشته باشد. از آن جا که دندان اضافی می تواند باعث بروز مشکلات زیادی در خصوص عملکرد دندان ها و مشکلات زیبایی شود بایستی هر چه سریعتر تشخیص داده شود. در این مقاله قصد داریم تا هر چه بیشتر به بحث پیرامون این موضوع پرداخته و نکات سودمندی در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.
بیشتربخوانید... هزینه ارتودنسی 1402
کشیدن دندان اضافی در ارتودنسی
همانطور که گفته شد دندان های اضافی باعث بروز مشکلات متعددی برای فرد می شوند که درمان آن ها معمولاً به صورت کشیدن دندان می باشد. اگر دندان اضافی از بیرون آمدن دندان های کناری ممانعت کند و یا باعث شلوغی و بهم ریختگی دندان ها شود، در اینصورت باید فوراً تحت درمان قرار گیرد. اگر اقدامی برای دندان اضافی انجام نشود، در آینده لازم است برای اصلاح وضعیت دندان ها از ارتودنسی استفاده شود.
به علاوه اگر دندان اضافی به موقع درمان نشود احتمال بروز تومور یا کیست بسیار زیاد خواهد بود. گاهی اوقت دندان اضافی مانع از رشد طبیعی دندان های دائمی می شود. در برخی موارد نیز ممکن است به آن دندان ها جوش خورده و دندان را در معرض فرسودگی قرار بدهد. دندان های اضافی می توانند در هر ناحیه از فک مشاهده شوند، اما شیوع آن ها در برخی مناطق بیشتر رویت می شود. دندان های اضافی بیشتر در فک بالا پدیدار می شوند تا در فک پایین. در واقع می توان گفت 90 درصد از دندان های اضافی در فک بالا و حدود ده درصد آن ها در فک پایین رخ می دهند. بیشترین مورد نیز بین دو دندان جلو در ناحیه فک بالاست. این دندان مزیودنس نام دارد. دومین دندان شایع، دندان آسیای بزرگ است که به صورت اضافی رشد می کند. اما اگر بخواهیم شایع ترین دندان اضافی در ناحیه فک پایین را معرفی کنیم، دندان های آسیای کوچک خواهند بود. دندان های اضافی می توانند شباهت زیادی به دندان های نرمال و طبیعی داشته باشند. در برخی از موارد نیز هیچ گونه شباهتی به دندان های اصلی نداشته و مخروطی شکل هستند. به ندرت دندان های شیری اضافی دیده شده اند. دندان های اضافی ممکن است به صورت چندتایی، تکی، نهفته و یا رویش یافته باشند. علل و عوامل رشد دندان های اضافی دندان اضافی به شکل های مختلفی همچون میخی شکل، مخروطی شکل، دکمه ای، مکمل، می تواند وجود داشته باشند. همچنین این دندان ها می توانند در جلو یا پشت دندان رشد کرده و یا دقیقاً در مجاورت دندان های طبیعی رشد کنند. این وضعیت گاهی سبب احساس درد در فرد شده و روی غذا خوردن و صحبت کردن وی تأثیر مخربی دارد. در بعضی از کودکان هیچ تأثیر منفی گزارش نشده است. نظریه های متعددی برای رشد دندان اضافی وجود دارد که عبارتند از:
- دو نیمه شدن جوانه یک دندان و تبدیل به دو دندان
- فعالیت بیش از حد غشاء دندان و بافت شکل دهنده جوانه دندان ها در فک بالا
- ارث و ژنتیک
منبع: مجله دندانپزشکی
- ۰ ۰
- ۰ نظر