تاثیر استرس بر درمان ارتودنسی + روش مقابله با استرس ارتودنسی

۳۵ بازديد

در این مقاله به بررسی تاثیر استرس بر درمان ارتودنسی دندان و نحوه کاهش یا مدیریت آن خواهیم پرداخت. اگر به صورت مزمن استرس دارید و یا فکر می کنید ممکن است در طول درمان ارتودنسی استرس تجربه کنید حتما این مقاله به درد شما خواهد خورد و میتواند به کاهش استرس ارتودنسی در شما کمک کند.

استرس در زمان ارتودنسی جدید می تواند موجب دندان قروچه و براکسیسم شود

شاید اولین و شایع ترین تاثیر استرس بر بدن (مخصوصا در زمان درمان ارتودنسی) افزایش دندان قروچه یا به هم سابیدن دندان ها باشد. در تجربه استرس، عصبانیت یا حتی تجربه یک اتفاق ناخوشوشایند، بیشتر افراد دندان های خود را به هم میسابند. دندان قروچه می تواند باعث تحلیل دندان و از بین رفتن مینای دندان شوند. همچنین به دلیل وارد شدن فشار به دستگاه های ارتودنسی، احتمال جابجایی، شکستن و یا آسیب دیدن آن ها وجود دارد. دندان قروچه می تواند باعث افزایش حساسیت دندان ها در مقابل غذاهای سرد و گرم شود و تحمل چنین وضعیتی برای افرادی که ارتودنسی دارند سخت است. علاوه بر این، ساییدن دندان ها به هم در زمان تجربه استرس ارتودنسی می تواند باعث اختلال مفصل گیجگاهی فکی یا TMJ شود. بروز مشکل در این مفصل باعث درد شدید و غیر قابل تحملی خواهد شد.

استرس در زمان ارتودنسی فرآیند ترمیم را طولانی می کند

در حالت عادی زمانی که دستگاه های ارتودنسی روی دندان ها متصل نیست، داشتن استرس می تواند روی توانایی بهبود مشکلات دهان و دندان تاثیر بدی داشته باشد. برای مثال داشتن استرس مزمن می تواند روند ترمیم زخم های معمولی دهانی مانند آفت دهان را طولانی تر کند. اکنون تصور کنید که استرس مزمن دارید و تحت درمان ارتودنسی هستید. فرض کنید داخل دهان شما زخم شده باشد و یا نیاز است پروسه های دندانپزشکی مانند جرم گیری، عصب کشی و … انجام دهید. با داشتن استرس ترمیم و بهبود مشکلات دهان و دندان کمی سخت تر و طولانی تر می شود. حال تصور کنید که بیمار لثه را همزمان با ارتودنسی تجربه کنید. داشتن استرس در این حالت می تواند وضعیت بیماری لثه را بدتر کند و زمان بهبودی را افزایش دهد.

بیشتربخوانید... مراحل ارتودنسی ثابت دندان چیست

استرس باعث تغییر در رژیم غذایی می شود

بسیاری از افراد تمایل دارند هنگام استرس غذاهای ناسالم میل کنند. احساسی خوردن یا میل کردن غذا به دنبال استرس معمولا عادت نامناسبی است و افراد اغلب به جای میل کردن غذاهای سالم رو به خوردن غذاهای شیرین، اسیدی و ناسالم می آورند.

ارتودنسی نامرئی چگونه استرس خود را طی درمان ارتودنسی مدیریت کنیم؟

روش های زیر می تواند به شما در کاهش استرس در طول ارتودنسی کمک زیادی کند: استرس معمولا به خاطر عدم آگاهی ایجاد می شود پس بهتر است اطلاعات خود را در مورد درمان ارتودنسی به همراه دیدن فیلم و عکس تقویت کنید. انجام فعالیت های فیزیکی مانند تمرینات ورزشی، پیاده روی و … می تواند به کاهش استرس ارتودنسی کمک زیادی کند. داشتن تحرک سازنده در طول شبانه روز در افرادی که ارتودنسی دارند می تواند یک روش عالی برای استرس زدایی و افزایش ترشح اندورفین شود . ترشح این هورمون به افزایش احساس شادابی و سرزندگی کمک زیادی می کند.  

اگر قرار است به زودی روند درمان ارتودنسی خود را آغاز کنید و یا در چند روز اول درمان هستید می توانید فیلم مورد علاقه یا کتابی که مدت ها است به دنبال خواندنش بودید را تهیه کنید. خواندن کتاب و یا تماشای فیلم به کاهش استرس شما کمک زیادی می کند. در پایان هر روز تمرینات مراقبه و تمرکز انجام دهید. این به کاهش احساسات بد شما پیش از خواب کمک می کند. خواب خوب و کافی داشته باشید تا روز را با شادابی آغاز کرده و به پایان ببرید. با یکی از اطرافیان خود درباره چیزهایی که باعث استرس شما می شود صحبت کنید. اگر جلسه ویزیت و تنظیم دستگاه های ارتودنسی به شما استرس می دهد با کسی که مانند شما تحت ارتودنسی هست یا بوده هم صحبت شوید. اگر اصولا به صورت مکرر استرس تجربه می کنید می توانید با یک مشاور یا روانشناس صحبت کنید.

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.