بهداشت دهان و دندان در دوران بارداري

۴۲ بازديد

بهداشت دهان و دندان در هر شرايطي و در هر سني مهم است، اما دندانپزشكي بارداري از اهميت خاصي برخوردار است. در دوران بارداري به علت تغييرات هورموني مادر، خطر ابتلا به بيماري‌هاي دهان و دندان افزايش مي‌يابد. در اين دوران لثه‌ها كمي آسيب پذير‌تر مي‌شوند كه در صورت بي توجهي در بهداشت دهان، لثه‌ها تحريك، ملتهب و دچار خون ريزي مي‌شوند. از آنجا كه سلامت دهان مادر ارتباط نزديكي با سلامت جنين دارد، رعايت نكاتي بسيار ساده مي‌تواند به سلامتي مادر در دوران بارداري و پس از آن كمك قابل توجهي كند. بنابراين به زنان باردار توصيه مي‌شود به طور منظم به دندانپزشك و يا كلينيك دندانپزشكي زيبايي مراجعه و در صورت هرگونه تغيير در بافت لثه و دندان‌هاي خود با پزشك متخصص مشورت كنند.

از جمله بيماري‌ها و مشكلاتي كه ممكن است در اين دوره به وجود آيد عبارتند از:

تومور حاملگي يا تومور لثه

گاهي اوقات تغييرات هورموني در دوران بارداري باعث تغيير حجم لثه مي‌شود كه به اين بافت تغيير حجم يافته و ملتهب تومور حاملگي مي‌گويند. اين تومور بدون ضرر و خوش‌خيم است كه در سه ماهه دوم بارداري براي بعضي از بانوان اتفاق مي‌افتد.

بيشتربخوانيد... اصلاح طرح لبخند

ژنژيويت حاملگي

شايع‌ترين بيماري در دوران بارداري ژنژيويت است كه در اثر اين بيماري بافت سطحي لثه ملتهب مي‌شود. در دوران بارداري به علت بالا رفتن سطح بعضي از هورمون‎ها اين بيماري تشديد مي‌يابد.

پيشگيري و مراقبت در دوران بارداري

اگر قصد باردار شدن داريد بهتر است قبل از آن از سلامت دهان و دندان خود مطمعن شويد. تحقيقات و بررسي‌ها نشان از ارتباط بين بيماري لثه و زايمان زودرس دارد. چرا كه بيماري‌هاي دهان و دندان به علت افزايش سطح هورمون‌هاي زنانه و واكنش با پلاك‌هاي دنداني تشديد مي‌يابند و در نتيجه باعث زايمان زودرس و مشكلات ديگري مي‌شود.

بيشتربخوانيد... ترميم دندان شكسته

تشكيل پلاك روي دندان‌ها در دوران بارداري سريع‌تر و راحت‌تر رخ مي‌دهد بنابراين از جمله مراقبت‌هايي كه در اين دوران ضروري بوده شامل موارد زير مي‌باشد:

  • دو بار مسواك زدن در روز را بعد از خوردن هر وعده غذايي و حتي بعد از حالت تهوع‌هاي صبحگاهي
  • استفاده از نخ دندان بعد از مسواك زدن و خارج كردن باقي مانده مواد غذايي از بين دندان‌ها
  • استفاده از محلول دهان‌شويه به منظور جلوگيري از التهاب لثه
  • انتخاب رژيم غذايي مناسب
  • محدود كردن مصرف نوشيدني‌هاي و خوردني‌هاي شيرين
  • مراجعه منظم به دندانپزشكي
  • در صورت نياز به درمان‌هاي دندانپزشكي در دوران بارداري بهترين زمان سه ماهه دوم بارداري است.

منبع: https://www.bestdentists.ir/

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.