عمل بای پس معده یک نوع عمل لاغری است که به عنوان درمان در افراد چاق انجام می شود. عمل بای پس معده دارای انواع مختلفی می باشد و همانند جراحی اسلیو معده در افرادی صورت می گیرد که توانایی کاهش وزن با روش های معمول رژیم غذایی و ورزش را ندارند.
جراحی های کاهش وزن هیچگاه به عنوان درمان اولیه در افراد چاق توصیه نمی شود و اگر افراد بدون ضرورت این عمل های جراحی را انجام دهند ممکن است دچار عوارض جبران ناپذیری شوند.
معمولا جراحی های بای پس معده در افراد چاقی که به دنبال رژیم غذایی، ورزش و تغییر سبک زندگی دچار کاهش وزن نمی شوند و چاقی و عوارض آن زندگی فرد را مورد تهدید قرار می دهد، انجام می شود.
جراحی بای پس معده شامل دو جز هستند، که جز اول سبب محدودسازی و کاهش ورود مواد غذایی شده و جز دوم سبب کاهش جذب مواد غذایی در افراد می شود که نتیجه آن، کاهش وزن طی یک دوره ۱۸ ماهه می باشد.
تفاوت بای پس معده و اسلیو معده
یکی از سوالات رایج مراجعه کنندگان محترم در مورد تفاوت عمل اسلیو معده و بای پس معده می باشد، که باید گفت این دو عمل کاملا متفاوت هستند.
عمل جراحی اسلیو معده نوعی عمل جراحی محدود کننده حجم معده است که در آن حدود ۸۰% حجم معده از درون حفره شکم با جراحی خارج می شود و حجم معده باقی مانده در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی لیتر می باشد. در نتیجه با مکانیسم کاهش حجم و مقدار غذای مصرفی فرد در طی یک دوره ۱۸ ماهه، باعث کاهش وزن می شود اما در عمل بای پس معده هیچ قسمتی از معده از حفره شکم خارج نمی شود و فقط معده به دو قسمت کیسه بالایی و کیسه پایینی تقسیم می شود که کیسه بالایی حجمی در حدود ۵۰ میلی لیتر داشته و در حدود ۵% از حجم کیسه پایینی را دارد که این کیسه کوچک جز محدود کننده مواد غذایی در فرد می باشد. پس بسته به وزن اولیه بیمار حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتی متر از روده بیمار به کیسه بالایی بای پس می شود و در حقیقت با انجام این کار هم حجم و هم جذب مواد غذایی کاهش یافته و وزن بیمار کاهش می یابد.
انواع روش های بای پس معده
جراحی های بای پس معده به روش های مختلفی انجام می شوند که پذیرفته شده ترین و موثرترین روش عمل بای پس کلاسیک معده است، البته سایر روش ها شامل مینی بای پس معده یا امگا، ساسی بای پس و سادی بای پس می باشد که البته این سه روش جراحی، روش های جراحی جدید و تحقیقاتی بوده و با همان مکانیسم کاهش ورود مواد غذایی با محدودسازی معده و کاهش جذب منجر به کاهش وزن می شوند ولی هنوز عوارض آنها طی طولانی مدت مشخص نمی باشد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر