اپن بایت: ازعلل و علائم تا نحوه اصلاح و درمان آن با ارتودنسی و جراحی فک

۳۴ بازديد

اگر بین دندان های فک بالا و پایین شما یا کودکتان، در جلوی دهان فاصله وجود دارد، شما با نوعی مال اکلوژن و ناهنجاری دندانی به نام اپن بایت مواجه هستید. این عارضه در بین کودکان نسبتا شایع است و در صورت عدم درمان به موقع با ارتودنسی دندان، می تواند مشکلات جدی برای شما ایجاد کند. به طوری که در بزرگسالی باید برای درمان آن هزینه ارتودنسی و جراحی بیشتر و زمان زیادی صرف کنید. با این عارضه، علل آن و نحوه درمانش در این مقاله بیشتر آشنا خواهید شد.

بیشتربخوانید... ارتودنسی ژله ای چیست

اپن بایت چیست؟

در حالت عادی فک های ما با هم تراز هستند و به خوبی روی همدیگر قرار می گیرند. زمانی که فک ها حالت نرمالی داشته باشند وقتی ما دهان خود را ببندیم هیچ فاصله ای بین دندان های فک بالا و پایین در جلو وجود ندارد. اما در عارضه اپن بایت فک ها با هم تراز نیستند و زمانی که دهان ها بسته می شوند بین دندان ها در جلو فاصله وجود دارد.

علت اپن بایت چیست؟

عوامل خطر رفتاری

گاهی اوقات نیز ممکن است بر اثر عوامل اکتسابی افراد دچار اپن بایت شوند. برای مثال مکیدن انگشت شست یا شیشه شیر برای یک مدت طولاتی (در سنین بیش از 4 سالگی) این عارضه ایجاد شده یا تشدید شود. همچنین تنفس دهانی (تنفس از دهان به جای بینی) و رفلاکس بلع اشتباه (وارد کردن فشار از زبان به دندان های جلو حین قورت دادن لقمه) از دیگر علل ایجاد اپن بایت یا نیش باز هستند. انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA) در این خصوص اعلام کرده که اگر تا پیش از درآمدن دندان های دائمی عاداتی مانند تنفس دهانی، مکیدن انگشت یا رفلاکس بلع اشتباه ترک نشود احتمال ایجاد اپن بایت شدت خواهد گرفت.

بیشتربخوانید.... نگین ارتودنسی چیست

ژنتیک و نقایص مختلف رشد

در اغلب برخی موارد نادر اوپن بایت ژنتیکی است و مقصر ژن هایی هستند که از والدین و نیاکانمان به ما می رسد. این ژن ها نحوه قرار گیری فک ها در صورت و موقعیت آن ها به هم را مشخص می کند. رشد نامناسب فک ها و دندان ها در دوره رشد نیز از دیگر علل ایجاد نی باز هستند.

صدمه، آسیب و تروما به صورت

گاهی اوقات ضربات وارد شده به صورت و فک می تواند باعث جابجایی فک ها و یا بروز مال اکلوژن های مختلف شود. بر اثر برخی از این آسیب ها ممکن است بایت دهان در جلو باز شود و بین دندان های شخص (مخصوصا در کودکان) حین بسته شدن دهان فاصله بی اندازد.

درمان اپن بایت چیست؟

درمان این عارضه می تواند کمی پیچیده و چالش برانگیز باشد. زیرا ماهیت آن نسبت به سایر ناهنجاری های فکی و دندانی متفاوت است. بسته به سن و سال بیمار، روش درمان اپن بایت می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، در سنین پایین، افرادی که از این ناهنجاری فکی رنج می برند با استفاده از دستگاه های ارتودنسی ثابت فلزی، می توانند درمان شوند. زیرا فک در سنین پایین هنوز در حال رشد است و با دستگاه های ثابت و فانکشنال بهتر هدایت می شود.

منبع: www.orthodentist.ir

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.