عمل اسلیو معده که به آن اسلیو گاسترکتومی نیز میگویند، نوعی جراحی کاهش وزن است. در طول این جراحی، پزشک حدود ۸۰ درصد معده را خارج میکند. این جراحی لاغری معمولاً به روش لاپاراسکوپی انجام میشود. این بدان معناست که جراح با ایجاد برشهای کوچکی و وارد کردن ابزار مخصوصی مانند لاپاراسکوپ عمل جراحی را انجام میدهد. به دلیل کم عارضه بودن و دوره نقاهت سریعتر استفاده از این روش بسیار محبوب و پرطرفدار است. پس از جراحی اسلیو، معده جدید که به شکل یک کیسه کوچک است، فقط میتواند حدود ۱۱۳ گرم یا ۱۲۰ میلی لیتر غذا را در خود نگه دارد. این بسیار کمتر از حجم یک معده طبیعی است. به طور حتم این میزان برش از معده و سازگاری بدن با این تغییرات میتواند با عوارضی همراه باشد. در واقع برخی از عوارض عمل اسلیو معده ممکن است به دلیل اندازه کوچک معده جدید رخ دهند.
در کل مانند همه جراحیها، اسلیو معده ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد. بیماران ممکن است طیف وسیعی از عوارض اسلیو معده یا مشکلات مختلف را پس از جراحی تجربه کنند. این مشکلات میتوانند شامل عوارض جسمی یا روحی باشند.
عوارض اسلیو معده در حین جراحی
به دلیل مشکلات فنی ممکن است نیاز به تغییر روش لاپاراسکوپی به روش باز باشد
صدمه به روده یا سایر اندامها در اثر قرار دادن ابزارهای جراحی در مکان نامناسب اتفاق میافتد
رگهای خونی یا اندامهای آسیب دیده دچار خونریزی میشوند
ممکن است ورید و شریانها دچار آسیب شده که این میتواند با خونریزی، آسیب عصبی یا پنوموتوراکس (فرو ریختن ریه) همراه باشد.
آسیب عصبی یا عضلانی که معمولاً موقتی هستند
واکنشهای آلرژیک به داروها، عوامل بیهوشی یا دستگاههای مصنوعی رخ میدهد
بیشتربخوانید.... بهترین جراح اسلیو کیست؟
عوارض اسلیو معده بعد جراحی
نشت از محل برشها: نشت از محل برشها در معده بین ۱ تا ۲ مورد در هر ۱۰۰ نفر است. در این صورت ممکن است فرد نیاز به جراحی مجدد داشته باشید تا جلوی نشتی گرفته شود.
خونریزی: این عارضه ۱ در ۱۰۰ اتفاق میافتد. ممکن است فرد نیاز به تزریق خون یا جراحی مجدد داشته باشد.
عفونت: در برشها یا در عمق شکم عفونت رخ میدهد. عفونت جدی اغلب غیر معمول است، اما در صورتی که پیش بیاید، نیاز به جراحی بیشتر دارد وگرنه منجر به نارسایی طولانی مدت اعضای بدن یا حتی مرگ میشود. عفونت ادراری یا صدمه به مجاری ادراری در اثر قرار دادن کاتتر نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
ترومبوز وریدی: ترومبوز ورید عمقی(لخته شدن خون در رگهای پا میتواند به ریهها (آمبولی ریه) منتقل شود.
پنومونی یا سایر مشکلات تنفسی: بدترین آنها نارسایی تنفسی است، یعنی فرد توانایی کافی برای تنفس پس از عمل جراحی نخواهد داشت.
کولیت: یا التهاب روده بزرگ که معمولاً به دلیل مصرف آنتی بیوتیکهای مورد استفاده در جراحی اتفاق میافتد.
تغییر شکل و باریک شدن معده: باریک شدن وسط معده(معروف به معده ساعت شنی) که ممکن است بیمار نیاز به کشش با بالون یا به ندرت، نیاز به جراحی داشته باشد.
کاهش وزن بیش از اندازه: در موارد نادر ممکن است باعث جراحی مجدد شود.
کم آبی یا عدم تعادل نمکهای بدن: معمولاً در اثر مصرف ناکافی مایعات پیش میآید. به ندرت نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارد.
بیشتربخوانید.... قیمت اسلیو
مشکلات صفراوی: مشکلات مرتبط به کیسه صفرا که معمولاً ناشی از سنگهای صفراوی است در طول کاهش وزن سریع ایجاد میشوند. در این صورت ممکن است نیاز به برداشتن کیسه صفرا باشد.
مشکلات روانی: این مشکلات میتوانند شامل افسردگی، اختلال سازگاری، مشکلات در روابط عاطفی و به ندرت خودکشی باشد.
ریزش مو: در اثر سوء تغذیه و کمبود پروتئین رخ میدهد. این حالت معمولاً طی چند ماه پس از جراحی برطرف میشود.
- ۰ ۰
- ۰ نظر