واژه Fast در زبان انگلیسی، به معنای روزه داری بوده و رژیم روزه داری یا فستینگ هم برگرفته از همین واژه است. چون همگی ما با مزایای عرفانی روزه داری سنتی و تأثیر آن در سلامت بدن آشنا هستیم. به همین خاطر در رژیم فستینگ سعی شده تا از همین فرآیند روزه داری، برای کاهش وزن استفاده شود.
اما شرایط این رژیم با روزه داری سنتی فرق دارد. یعنی صرفاً با نخوردن غذا و منع کردن نوشیدن آب، نمیتوان وزن بدن را کاهش داد. بلکه باید ساعت مشخصی را برای خوردن و نخوردن در نظر گرفته و تعادل را نگه دارید.
به زبان ساده، رژیم روزه داری یک برنامه غذایی منظم است که بین خوردن و نخوردن غذا جابجا میشود. این رژیم بر عکس دیگر شیوههای لاغری، تاکیدی بر این موضوع ندارد که چه چیزی بخورید یا چه غذایی را نباید مصرف کرد.
بلکه برای نتیجه دهی رژیم فستینگ، صرفاً باید ساعتهای خوردن یا روزه داری را رعایت کرد. این شیوه از لاغری باعث کنترل وزن، پیشگیری و حتی معکوس کردن برخی از بیماریها همچون دیابت نوع دو شود.
بیشتربخوانید .... انواع رژیم غذایی شوک
چه ارتباطی بین غذا نخوردن و رژیم وجود دارد؟
حفظ تناسب اندام و داشتن یک وزن سالم، در زمانهای قدیم راحتتر بود. چون میزان فعالیت مردم بیشتر بود و خیلی زودتر از مردم امروزی به رختخواب میرفتند. اما سرگرمیهای جهان امروزی مثل تلوزیون، موبایل، لپتاپ و غیره باعث میشود تا ساعات بیداری مردم بیشتر شود.
وقتی هم بیشتر بیدار بمانید، بدن میل به غذا خوردن خواهد داشت و این یعنی کالری اضافه. کالری اضافی و فعالیت کمتر هم باعث چاقی و دیگر بیماریهای قلبی میشود. اما رژیم متناوب روزه داری باعث معکوس شدن این فرآیند میشود.
تاثیرگذاری رژیم فستینگ به چه شکل است؟
اگر چیزی نخورید، بدن به حالت روزه درآمده و شروع به چربی سوزی میکند. چون بدن برای انجام کارهای روزانه به یک میزان کالری حداقلی نیاز دارد. اما در حالت روزه داری، این کالری با سوزاندن چربیهای بدن تامین میشود.
اما به محض خوردن غذا، بدن شروع به تولید انسولین (هورمونی برای ذخیرهسازی چربی) میکند. در چنین شرایطی بدن از حالت روزه داری خارج شده و پروسه کاهش وزن متوقف میشود. پس رژیم روزه داری در اصل تمرینی برای افزایش ساعات غذا نخوردن و چربی سوزی بیشتر است.
منبع: dietforme.ir
- ۰ ۰
- ۰ نظر