تعیین کالری موردنیاز، اولین مرحله در شروع رژیم کالری شماری است و برای این کار میتوانید وزن خود را محاسبه کرده و در 30 ضرب کرد. عدد حاصله میزان انرژی موردنیاز بدن در روز را نشان میدهد. مرحله دوم داشتن یک برنامه غذایی جامع و سالم بر اساس کالری آنها است. به همین منظور باید از کالری تمامی مواد غذایی مصرفی آگاهی پیدا کرد. درشت مغذیهای موجود در مواد غذایی از قبیل کربوهیدرات، چربی و پروتئین وظیفه تأمین انرژی بدن را بر عهدهدارند. البته میزان کالری هر یک از آنها با دیگری متفاوت است؛ بهعنوانمثال هر گرم چربی، 9 کالری انرژی در خود جایداده است؛ اما انرژی چربی و پروتئین کمتر و حدود 4 کالری است. درشت مغذیها بعد از قرار گرفتن در سیستم گوارشی تجزیهشده و به شکل واحدهای کوچکتر از طریق دیواره روده جذب خون میشوند. سلولهای بدن برای سوختوساز و ایجاد سلولهای جدید به این واحدها نیاز دارند. باقیمانده واحدها بهصورت بافت چربی یا گلیکوژن ذخیره میشود.
بیشتربخوانید... رژیم فستینگ 24 ساعته
شمارش کالری دریافتی و مدیریت آن برای لاغری اهمیت زیادی دارد؛ زیرا در صورت اضافه بودن کالری دریافتی، بافت چربی بهمرور افزایش پیداکرده و فرد دچار اضافهوزن میشود. بهطور کل هر 7700 کالری اضافی و انباشتهشده در بدن، یک کیلوگرم چربی ایجاد میکند. در شرایطی که کالری محدود شود، بدن بهناچار از شکستن گلیکوژن یا بافتهای چربی برای جبران کمبود انرژی استفاده میکند. کاهش ناگهانی کالری مصرفی بههیچعنوان برای کاهش وزن قابلقبول نیست. اگرچه این کار موجب لاغری سریع میشود؛ اما پایبندی به آن در طولانیمدت طاقتفرسا است. به همین دلیل بهتر است کالری بهصورت تدریجی و پلهپله کم شود. لازم به ذکر است که تأمین کالری باید از منابع متنوع انجام شود؛ زیرا در غیر این صورت بدن دچار کمبود ویتامین C، B و ... میشود. جالب است بدانید که در بین مواد غذایی مصرفی در طول شبانهروز، برخی کالری منفی دارند. به عبارتی هضم و تجزیه آنها به انرژی بیش از کالری موجود در آنها نیاز دارد. به همین دلیل گنجاندن آنها در غذای رژیمی میتواند به کاهش وزن کمک کند. استفاده از رژیم کالری شماری برای لاغری است؛ اما باید در کنار این کار به کیفیت و محتوای مواد غذایی نیز توجه شود
بیشتربخوانید... ورزش برای لاغری کل بدن در خانه
میزان کالریهای دریافتی بر اساس نیاز هر بدن
بدن، تمام انرژیهای موجود برای انجام نیازهای فوری مثل راه رفتن را از طریق کالری دریافتی به دست میآورد. در حقیقت مقدار انرژیهای بهدستآمده به کیفیت غذاها بستگی دارد، چون همهی کالریها برابر نیستند. همچنین میزان کالری دریافتی هر فرد به سن، جنسیت و سطح فعالیت بدنی او بستگی دارد که عبارتاند از:
- کودکان ۲ تا ۸ سال: ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ کالری
- دختران ۹ تا ۱۳ ساله: ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰
- پسران ۹ تا ۱۳ ساله: ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰
- خانم فعال در سنین ۱۴ تا ۳۰ سالگی: ۲۴۰۰ کالری
- خانم یکجانشین در سنین ۱۴ تا ۳۰ سالگی: ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰
- آقای فعال در سنین ۱۴ تا ۳۰ سالگی: ۲۸۰۰ تا ۳۲۰۰ کالری
- آقای یکجانشین در سنین ۱۴ تا ۳۰ سالگی: ۲۰۰ تا ۲۶۰۰ کالری
- خانم و آقای فعال بالای ۳۰ سال: ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ کالری
- خانم و آقای یکجانشین بالای ۳۰ سال: ۱۶۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری
برای آشنایی با انواع رژیم های غذایی کلیک کنید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر