اگزالات چیست؟

مطالب پزشكي و سلامتي

اگزالات چیست؟

۳۷ بازديد

اسید اگزالیک در گیاهان با اتصال به مواد معدنی به اگزالات تبدیل می شود. همچنین بدن شما می تواند اگزالات را به تنهایی تولید کند و یا آن را از طریق غذا دریافت کند. ویتامین C همچنین می تواند با متابولیزه شدن به اگزالات تبدیل شود.

در صورت مصرف، این ترکیبات می تواند به مواد معدنی در بدن متصل شود، و در نتیجه ترکیباتی مثل اگزالات کلسیم و اگزالات آهن را تشکیل دهد. این فرایند در ابتدا در روده بزرگ اتفاق می افتد، اما امکان آن وجود دارد که در کلیه ها یا دستگاه ادراری هم رخ دهد.

اکثر افراد می توانند این ترکیبات را از طریق مدفوع یا ادرار دفع کنند. اما برخی از افراد حساس با مصرف غذاهای پر اگزالات دچار سنگ کلیه و سایر بیماری های زمینه ای می شوند. اولین قدم برای جلوگیری از چنین مسائلی، پرهیز از مصرف غذاهای غنی از اگزالات است. در ادامه با مجله جیم جو همراه باشید.

سایر مقالات ... آپنه خواب و جراحی لاغری

غذاهای سرشار از اگزالات کدامند؟

بررسی ها نشان می دهد که برای پیشگیری از تجمع اگزالات در بدن باید مصرف روزانه اگزالات خود را به کمتر از ۱۰۰ میلی گرم (یا حتی ۵۰ میلی گرم) محدود کنیم.

  • اسفناج
  • ریواس
  • بادام ها
  • چغندر/سبزی چغندر
  • آرد سویا یا ایزوله پروتئین سویا
  • سبوس گندم
  • پرتقال ها
  • سیب زمینی های شیرین
  • لوبیا
  • توت ها
  • چای، دم کرده
  • توفو

بیشتربخوانید... پک لاغری چیست ؟

افزایش سطح اگزالات و خطر سنگ کلیه

افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند یا کسانی که در حال حاضر این مشکل را دارند، باید از مصرف غذاهای حاوی اگزالات دوری کنند. اگزالات ممکن است با کلسیم موجود در خون متصل شود و بلورهای اگزالات کلسیم را تشکیل دهد که منجر به ایجاد سنگ می شود. سنگ کلیه انواع مختلفی دارد، اما اگزالات کلسیم رایج ترین نوع آن است.

این سنگ ها توسط کلسیم از طریق غذا تشکیل نمی شوند. در واقع، کلسیم اضافی که توسط استخوان‌ها و ماهیچه‌ها استفاده نمی‌شود، به کلیه‌ها منتقل شده و از طریق ادرار دفع می‌شود. اما در صورت عدم دفع، کلسیم اضافی در کلیه ها باقی می ماند و سنگ تشکیل می دهد. اما خوشبختانه راهکارهای برای پیشگیری از بروز این وضعیت وجود دارد.

رژیم غذایی کم اگزالات چیست؟

اگر در معرض خطر بالای ابتلا به سنگ کلیه هستید، کاهش مقدار اگزالاتی که می خورید ممکن است به کاهش این خطر کمک کند. تحقیقات اخیر منبع معتبر نشان می دهد که افزایش مصرف غذاهای غنی از کلسیم در هنگام خوردن غذاهایی که دارای اگزالات بالایی هستند، ممکن است رویکرد بهتری نسبت به حذف آن از رژیم غذایی باشد. در صورت هضم، اگزالات و کلسیم به احتمال زیاد قبل از رسیدن به کلیه ها به یکدیگر متصل می شوند و احتمال تشکیل سنگ کلیه را کاهش می دهد.

بیشتربخوانید... غذاهای مجاز و غیر مجاز در تغذیه بعد از جراحی پروستات

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.