آنمی چیست؟

مطالب پزشكي و سلامتي

آنمی چیست؟

۳۹ بازديد

کم خونی یا آنمی (Anemia)  معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که بدن نمیتواند به قدر کافی گلبول های قرمز سالم در اختیار داشته باشد. این بیماری انواع مختلفی دارد که شایع‌ترین نوع آن «کم خونی فقر آهن» است.

فقر اهن به دلیل کمبود دریافت از طریق غذا و یا به دلیل افزایش نیاز بدن بخاطر مشکلات و بیماری‌های مختلف، به وجود می‌آید.

کمبود ویتامین B12‌ و اسید فولیک هم می‌تواند علتی برای بروز کم خونی باشد.

رژیم غذایی مناسبی که سرشار از ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، آهن و فولیک اسید است در درمان کم خونی نقش مهمی ایفا میکند. مواد غذایی مناسب برای کم خونی در ادامه این مقاله آمده است. توجه داشته باشید که اگر علائم کم خونی را دارید با پزشک مشورت کنید تا در صورت لزوم برایتان مکمل آهن تجویز شود.

سایر مقالات ... رژیم اسلیو بعد از عمل جراحی

مواد غذایی مناسب برای کم خونی

اصلاح برنامه غذایی برای افراد کم خون اولین گام درمان آنمی است. بهترین رژیم غذایی کم خونی باید شامل غذاهای سرشار از آهن و سایر ویتامین‌های ضروری برای تولید هموگلبین و گلبول‌های قرمز خون باشد. همچنین مواد غذایی که به جذب بهتر آهن در بدن کمک می کنند باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.

دو نوع آهن در مواد غذایی وجود دارد:

آهن هم که در گوشت قرمز، غذاهای دریایی و گوشت پرندگان وجود دارد.

آهن غیر هم که در منابع گیاهی موجود میباشد.

لازم است بدانیم اهن غیر هم یعنی اهن موجود در منابع گیاهی نمیتوانند به خوبی توسط بدن جذب شوند به همین دلیل از نظر تامین اهن برای ما فاقد ارزش می‌باشند. توصیه به مصرف گیاهان به دلیل ارزش انها در تامین فولات میباشد.

در زیر منابع اهن و فولیک اسید را باهم مرور میکنیم

  1. سبزیجات برگ دار

سبزیجات برگدار بطور کلی منابع خوب فولات میباشند اگر در رژیم غذایی یک ماهه، فولیک اسید به مقدار کافی وجود نداشته باشد نوع دیگری از کم خونی به نام «کم خونی فولیک اسید» اتفاق می‌افتد. مرکبات، حبوبات و غلات نیز میتوانند تا حدی منابع مناسبی برای دریافت فولیک اسید باشند.

بعضی از سبزیجاتی  مثل اسفناج – علاوه بر فولیک اسید  حاوی مقادیر بالایی. اگزالات نیز میباشند که می‌تواند در رقابت با آهن قرار گرفته و جذب ان را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین صرفاً مصرف سبزیجات نمی‌تواند به رفع نیاز بدن به آهن کمک کند.

بر خلاف اگزالات ، ویتامین C به جذب بهتر آهن کمک می‌کند. مرکبات انواع فلفل دلمه ای لیموترش و توت فرنگی منابعی هستند که به جذب بهتر آهن در خون کمک می‌کنند.

۲. گوشت قرمز و گوشت پرندگان

گوشت قرمز مانند  گوشت گوسفند وگوساله همچنین گوشت سفید مانند انواع پرندگان هر دو جزو مواد غذایی مناسب برای کم خونی هستند؛ با این حال در گوشت قرمز مقادیر بیشتری آهن یافت می‌شود. خوردن گوشت به همراه مواد غذایی غیر حیوانی حاوی آهن (مثل سبزیجات و حبوبات) و میوه‌های سرشار از ویتامین C (مثل لیمو ترش) جذب آهن را افزایش می‌دهد. تخم انواع پرندگان نیز به عنوان منبع خوبی از اهن شناخته میشوند.

سایر مقالات ... برای لاغری صورت چه بخوریم ؟

۳. جگر و کم خونی

جگر یکی از غنی ترین منابع اهن میباشد. ولی از آنجاییکه جگر همچنان محلی برای متابولیزه کردن سموم و داروها نیز میباشد در مصرف آن باید احتیاط نمود.

۴. غذاهای دریایی

صدف خوراکی، خرچنگ، میگو و بسیاری از انواع ماهی‌ها حاوی آهن هستند. لذا مصرف غذاهای دریایی میتواند به ما در کنترل کم خونی کمک کند.

منبع: www.dietforme.ir

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.