دندان پزشکی در سه ماهه اول بارداری

۲۱ بازديد

در ماه‌های اول، دوم و سوم بارداری توصیه می‌شود حتی‌الامکان از مصرف هرگونه دارو و انجام درمان های دندان پزشکی خودداری شود؛ چرا که ارگان‌های اصلی جنین در این ایام در حال شکل گیری می‌باشد. همچنین توجه شود تا هفته 13 بارداری از برخورد هرگونه اشعه رادیولوژی (X-Ray) به بدن مادر خودداری کنید. بهتر است با تشخیص دندان پزشک در صورت عدم گسترش عفونت و یا درد شدید دندان، درمان‌ها از سه ماهه اول بارداری به سه ماهه دوم منتقل شود. پس اگر دندان دارای درد خفیف غیرممتد شبانه یا دارای حساسیت به سرما و گرما و فشار و ضربه است، بهتر است با دندان مدارای کافی صورت گیرد، تا حتی‌الامکان درمان دیرتر انجام شود.

سایرمقالات... مراقبت های بعد کامپوزیت دندان

کنترل درد دندان در سه ماهه اول بارداری:

 منظور از مدارا کردن، اجتناب از استفاده از مایعات داغ یا بسیار سرد و وارد نکردن فشار زیاد و جویدن خوراکی‌های سفت با دندان است، علاوه بر این استفاده صحیح و منظم از نخ دندان، مسواک با خمیر دندان حاوی فلوراید و دهان شویه مناسب خانم های باردار است می‌توان از ابتلا به عفونت جلوگیری کرده و از  پیشرفت پوسیدگی و ایجاد تحریک در عصب دندان و بروز وضعیت اورژانسی غیرقابل تحمل خودداری کرد.  دهان شویه کلرهگزیدین که یک ماده ضد میکروبی بسیار قوی می‌باشد و پلاک‌های دندانی و باکتری‌های دهانی را کاهش می‌دهد، این دهان شویه به دلیل اینکه توسط دهان جذب نمی‌شود و خوراکی نیز نمی‌باشد و صرفا دهان را شست و شو می‌‌دهد خطری برای مادران باردار و جنین ندارد.

مراجعه به دندانپزشکی در سه ماهه اول بارداری:

چنانچه درد دندان در سه ماهه اول بارداری به صورت ممتد و آذار دهنده باشد و دندان یا لثه دچار عفونت، آبسه و .. شده باشد،  باید جهت درمان و کاهش درد اقدامات لازم صورت گیرد چرا که کنترل شرایط مادر و جلوگیری از احساس اضطراب در مادر و جنین در دوران بارداری اولویت داشته و احساس درد ممتد دندان باعث به خطر انداختن شرایط مادر و یا پخش عفونت در دهان و آسیب به سایر دندان ها می‌شود. در این شرایط درمان در دندانپزشکی در بارداری  با شرایط زیر توسط متخصص صورت می‌گیرد:

استفاده از دارو و اشعه (برای عکس رادیوگرافی) می‌بایست حتما زیر نظر و با  تجویز پزشک زنان و زایمان  صورت گیرد بنابراین لازم است طرح درمانی دندانپزشکی قبل از انجام به تایید پزشک متخصص زنان و زایمان برسد تا آسیب‌های آن به حداقل برسد. 

درمان‌های دندانپزشکی که در این دوره انجام می‌شود، در حداقل زمان ممکن و به منظور رفع علائم اورژانسی مانند درد و عفونت است. در این دوره دندانپزشک معمولا برای کاهش درد و ایجاد مجرایی برای تخلیه عفونت دندان  از درمانی با نام پالپوتومی استفاده می‌کند در این درمان تنها عصب‌های موجود در تاج دندان تخلیه می‌شود و دندان تا سه ماهه دوم بارداری به صورت پانسمان شده نگهداری می‌شود تا در آن زمان درمان ریشه صورت گیرد.

منبع: https://www.zhaleimplant.ir/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.