علل بروز عوارض ارتودنسی

مطالب پزشكي و سلامتي

علل بروز عوارض ارتودنسی

۲۷ بازديد

بریس ارتودنسی دندان به ابزارهایی اطلاق می‌شود که متخصصان برای اصلاح مشکلات دندانی یا فکی مورد استفاده قرار می‌دهند. با این که بریس ها برای  قرار دادن دندان‌ها در تراز مناسب به خوبی عمل می‌کنند، اما ممکن است از سویی دیگر، باعث ایجاد مشکلات جدی در بهداشت دهان و دندان شوند.

سایرمقالات... لیست کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی

بزرگ‌ترین مشکلی که بیماران تحت درمان ارتودنسی با آن روبرو هستند محدودیت‌هایی است که بریس در حین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ایجاد می‌کند.

حفظ بهداشت دهان و دندان به دلیل گیر افتادن ذرات غذا در میان براکت ها و سیم‌های ارتودنسی دندان ممکن است برای فرد به یک چالش جدی تبدیل شود. در شرایطی که بیمار قادر به پاک‌سازی مناسب فضای  بین دندان‌ها نباشد، فرصت مناسبی برای تشکیل پلاک‌ها ایجاد می‌شود. پلاک یک لایه‌نازک متشکل از باکتری است که روی سطح دندان تشکیل می‌شود و با مسواک زدن صحیح می‌توان از شر آن خلاص شد. اما در شرایطی که این پلاک‌ها به خوبی از روی دندان پاک نشوند نهایتاً به جرم دندان تبدیل خواهد شد و تنها دندان‌پزشک قادر به حذف آنها از روی دندان‌ها خواهد بود. بر اساس تحقیقات انجام‌شده جرم دندان با افزایش احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های لثه همراه است.

شایع‌ترین عوارض ارتودنسی  شامل موارد زیر است:

تحلیل ریشه

تحلیل ریشه به دلیل ارتودنسی دندان به عنوان تحلیل التهابی القایی گفته می‌شود و نوعی تحلیل پاتولوژیک ریشه است که در آن نیروهای ارتودنسی به دندان‌ها منتقل می‌شوند. تحقیقات دانشمندان ثابت کرده است که حرکت دندان‌ها با وارد کردن نیروی ثابت در طی ارتودنسی دندان باعث بروز آسیب جدی به ریشه دندان‌ها می‌شود.

تغییرات مغز دندان یا پالپ

در داخلی‌ترین قسمت دندان ناحیه‌ای به نام پالپ وجود دارد. پالپ حاوی خون، منبع تغذیه و اعصاب دندان است. در میان یافته‌های بالینی، مشخص‌شده است که فشار وارد شده به دندان در اثر درمان ارتودنسی، باعث افزایش حساسیت پالپ و کاهش جریان خون در این منطقه می‌شود که با دردهای ناگهانی و غیرقابل توضیح همراه خواهد بود.

بیماری‌های لثه

بروز بیماری‌های التهابی لثه در میان افرادی که تحت درمان ارتودنسی هستند بسیار شایع است. بریس ها با وارد کردن فشار تدریجی و ثابت به لثه‌ها ممکن است منجر به بروز التهاب در بافت لثه شوند. علاوه بر این، امکان مسواک زدن و پاک‌سازی کامل دندان با بریس امکان‌پذیر نیست.

کلسیفیکاسیون ناشی از درمان ارتودنسی

 کلسیفیکاسیون لکه‌های سفیدی است که به دلیل ایجاد پلاک روی دندان‌ها ظاهر می‌شود. بهترین راه برای جلوگیری از کلسیفیکاسیون تمیز نگه‌داشتن دندان‌ها از تجمع پلاک‌ها است.

سایرمقالات... لیست بهترین دندانپزشک کودکان در تهران

اختلال عملکرد گیجگاهی – فکی TMD

TMD به معنای اختلال مفصل گیجگاهی- فکی است و به مشکلات مختلفی اشاره دارد که بر مفاصل TM، عضلات فک و اعصاب صورت که حرکت فک را کنترل می‌کنند، تأثیر می‌گذارد. ازآنجایی‌که درمان ارتودنسی حدود 2 سال طول می‌کشد، بیماران ارتودنسی ممکن است از TMD در حین یا بعد از درمان شکایت داشته باشند.

رفرنس: https://www.orthodoctor.ir/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.