بیماری کلیه و مجاری ادراری یا اصطلاحا «اورولوژی» میتواند در همه افراد و در هر سنی اعم از خانمها، آقایان و حتی کودکان ایجاد شود. این بیماری تنها قسمت خاصی از بدن را تحت تاثیر قرار میدهد، در خانمها دستگاه ادراری درگیر میشود و در آقایان دستگاه ادراری و اندامهای تولیدمثل تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
سایر مقالات : جراحی سنگ کلیه
بیماریهای اورولوژی شامل دستگاه ادراری، سنگ کلیه، مشکلاتی در زمینه کنترل ادرار، پروستات و بسیاری از موارد دیگر است که در ادامه بهطور کامل به این مسئله خواهیم پرداخت.
سیستم دستگاه ادراری، مسئول تخلیه ادرار از بدن است. ادرار از مواد زائد و آب تشکیل شده که باید با وجود سیستم ادراری در بدن، بدون مشکل خارج شود. دستگاه ادراری شامل کلیهها، حالب و مثانه است.
برای خارج شدن ادرار بهطور طبیعی، باید ترتیب هر یک از مراحل بدون هیچ مشکلی طی شود. اصطلاح بیماری اورولوژی یا همان بیماری کلیه و مجاری ادراری شامل طیف گستردهای از بیماریهای مرتبط با دستگاه ادراری است.
سایر مقالات : نوشیدنی های مفید برای سنگ کلیه
با شایعترین بیماری کلیه و مجاری ادراری – اورولوژی آشنا شوید
اختلالات و بیماریهای بسیاری در زمینه اورولوژی وجود دارد. در ادامه شایعترین بیماریهایی را که در خصوص اورولوژی از سوی انجمن پزشکی آمریکا شناخته شده است، در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:
هایپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH)
منظور از هایپرپلازی خوش خیم پروستات، بزرگ شدن پروستات است، در واقع این افزایش بهدلیل بزرگ شدن اندازه غده پروستات است. BPH در آقایان مسن بسیار شایع است و ارتباط مستقیمی با سرطان پروستات ندارد.
علائم ناشی از این بیماری به دلیل بزرگ شدن پروستات و وارد کردن فشار به مجاری ادرار، ایجاد میشود. علائم ناشی از این بیماری که در آقایان احساس میشود به شرح زیر است:
نیاز مکرر به ادرار کردن وجود دارد.
هنگام دفع ادرار، مقدار کمی از ادرار خارج میشود.
پس از دفع ادرار احساس خالی شدن مثانه وجود ندارد.
زمانی که بیماری با چنین شرایطی به پزشک متخصص مراجعه میکند، ابتدا سعی بر این دارد که این شرایط را با داروها برطرف کند، در مواقعی که این بیماری بهصورت شدید رخ داده باشد، مجبور به درمان با عمل جراحی خواهند بود.
بی اختیاری ادرار
منظور از بی اختیاری ادرار، عدم کنترل مثانه است. هنگامی که بی اختیاری ادرار در فردی وجود داشته باشد، نشت ناخواسته ادرار در او وجود خواهد داشت. این وضعیت قطعا برای بیمار آزاردهنده است.
سایر مقالات : سرطان مثانه
گاهی ممکن است برخی از بیماریها منجر به چنین مشکلی شود که در ادامه این موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:
دیابت
بارداری و زایمان
عضلات ضعیف مثانه
مثانه بیش فعال
بزرگ شدن پروستات
ضعیف شدن عضلات اسفنکتر (عضلات حمایت کننده مجاری ادراری)
آسیب وارد شدن به نخاع
یبوست شدید
بیماریهایی از قبیل پارکینسون و مولتیپل اسکلروزیس
سایر مقالات : عمل PCNL
- ۰ ۰
- ۰ نظر