مانی که میگوییم فردی دچار بی اختیاری ادرار شده، به این معنی است که نشت ادرار بهصورت غیر ارادی ایجاد میشود، در حقیقت کنترل اسفنکتر ادراری از بین میرود یا ضعیف میشود.
سایر مقالات : واریکوسل دردناک
بی اختیاری ادرار یکی از مشکلات شایعی است، که بسیاری از افراد چه آقایان و چه خانمها را درگیر میکند؛ اما طبق بررسیهایی که در این خصوص انجام شده، بی اختیاری ادرار در خانمها بیش از آقایان است.
در بین سنین ۳۰ تا ۶۰، حدود ۳۰ درصد از خانمها به این عارضه مبتلا میشوند، در حالی که در این دوره تنها ۵ درصد از آقایان دچار بی اختیاری ادرار خواهند شد.
سایر مقالات : تنگی حالب
حقایقی که باید در خصوص بی اختیاری ادرار بدانید
بی اختیاری ادرار در خانمها بیشتر از آقایان است.
بی اختیاری ادرار به دلایل مختلفی ایجاد میشود.
چاقی و مصرف سیگار هر دو عامل خطرساز در ایجاد بی اختیاری ادرار هستند.
سایر مقالات : بی اختیاری ادرار در بارداری
منظور از بی اختیاری ادرار چیست؟
زمانی که میگوییم فردی بی اختیاری ادرار دارد، به این منظور است که نتواند کنترلی در نشت ادرار خود داشته باشد. این شرایط میتواند بهدلیل نوع بی اختیاری استرسی مانند سرفه ایجاد شده باشد.
علاوه بر این در حین و پس از بارداری و در اغلب مواقع در افراد چاق نیز چنین شرایطی مشاهده میشود. احتمال بروز بی اختیاری ادرار با افزایش سن بیشتر خواهد شد. تمریناتی مانند کگل میتواند به جلوگیری یا کاهش چنین مشکلی کمک کند.
سایر مقالات : واریکوسل
درمان بی اختیاری ادرار
زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، برای آنکه درمانی موثر برای شما در نظر گرفته شود، عوامل مختلفی از جمله نوع بی اختیاری، سن بیمار، سلامت عمومی و وضعیت روانی بیمار مورد بررسی قرار خواهد گرفت. آموزش کنترل مثانه به این صورت است:
به تاخیر انداختن
هدف اصلی در این روش این است که بیمار سعی بر کنترل کردن خود داشته باشد. در این مرحله بیمار میآموزد هر زمان که تمایل به ادرار کردن دارد، چگونه دفع ادرار خود را به تاخیر بیندازد.
در دو مرحله تخلیه ادرار
در این مرحله پس از اینکه بیمار ادرار میکند، باید چند دقیقه صبر کند، سپس مجدد دفع ادرار داشته باشد.
جدول زمانی
در این مرحله بیمار باید برنامهریزی برای استفاده از سرویس بهداشتی داشته باشد، به این صورت است که باید در ساعتهای مشخصی از طول روز به سرویس بهداشتی برود. بهطور مثال باید هر دو ساعت یکبار به سرویس بهداشتی برود.
سایر مقالات : محاسبه شاخص توده بدنی
- ۰ ۰
- ۰ نظر