چه زمانی باید دندان‌ها را پر کرد؟

۲۳ بازديد

علائم و نشانه‌های مختلفی وجود دارد که نشان می‌دهد دندان نیاز به پر کردن دارد. این علائم و نشانه‌ها به شرح زیر است:

وجود سوراخ و حفره در دندان شما، برای پر کردن دندان سوراخ بسته به موقعیت دندان و شرایط آن می‌توان از مواد مختلف استفاده کرد.

سایر مقالات : عکس opg

وجود لکه‌های تیره روی دندان

گیر کردن غذا بین نواحی خاصی از دندان

شکستگی یا ترک دندان

حساسیت به غذا و نوشیدنی‌های سرد و گرم

سایش سطح دندان

پوسیدگی دندان.

فرآیند و مراحل پر کردن دندان

دندانپزشک ابتدا از یک بی‌حس کننده موضعی برای بی‌حسی اطراف دندان پوسیده استفاده می‌کند.

در مرحله بعد، دندانپزشک از یک مته یا لیزر برای حذف ناحیه پوسیده استفاده می‌کند.

سپس ناحیه مورد نظر را آزمایش و بررسی می‌کند تا مطمئن شود تمام پوسیدگی‌ها را برداشته است. هنگامی که پوسیدگی از بین رفت، حفره دندان را از باکتری‌ها و مواد زائد پاک می‌کند تا فضا را برای پر کردن دندان آماده کند.

سایر مقالات : قیمت پر کردن دندان

اگر پوسیدگی نزدیک ریشه دندان باشد، دندانپزشک ممکن است ابتدا یک لاینر ساخته شده از گلاس آینومر، رزین کامپوزیت یا مواد دیگر را برای محافظت از عصب در حفره قرار دهد.

پس از پر کردن دندان، آن را پولیش و تکمیل می‌کند.

اگر برای پر کردن دندان از مواد همرنگ استفاده می‌کنید مراحل کمی فرق می‌کند به این صورت که:

پس از اینکه دندانپزشک پوسیدگی دندان را از بین برد و حفره را تمیز کرد، مواد پرکننده همرنگ دندان را به صورت لایه لایه روی دندان قرار می‌دهد.

سایر مقالات : پر کردن جای خالی دندان

سپس از یک نور مخصوص یا لیزر برای خشک‌کردن و سفت‌شدن مواد استفاده می‌کند.

هنگامی که فرآیند لایه‌گذاری و خشک شدن آن تمام شد، دندانپزشک کامپوزیت (یا سایر مواد همرنگ) را به طور دلخواه شکل می‌دهد و بخش‌های اضافی را برش داده و بخش نهایی را صیقل می‌دهد

انواع مواد برای پر کردن دندان

انواع مختلفی از مواد برای پر کردن دندان وجود دارد که دندانپزشک با توجه به محل پوسیدگی و اندازه حفره دندان و شرایط خاص شما نوع آن را انتخاب می‌کند. پر کردن دندان با ماده همرنگ و غیرهمرنگ گزینه‌هایی است که پیش رو دارید. برخی از مواد مورد استفاده در پر کردن دندان همرنگ دندان هستند و عموما برای پرکردن دندان‌هایی استفاده می‌شوند که هنگام صحبت کردن و خندیدن مشخص می‌شوند. مواد همرنگ دندان متاسفانه به اندازه فلزات غیرهمرنگ مقاوم نیستند و دوام کمتری دارند. مواد همرنگ دندان عبارت‌اند از:

کامپوزیت

سرامیک

گلاس آینومر.

سایر مقالات : ترمیم دندانهای آسیب دیده

برای دندان‌هایی که تحت فشار بیشتری هستند و فشار ناشی از جویدن روی آنها اعمال می‌شود از فلزها استفاده می‌شود. این مواد بسیار مستحکم هستند و دوام و ماندگاری بسیار زیادی دارند اما همرنگ با دندان نیستند و روی دندان جلوه قشنگی ندارند. به همین دلیل برای دندان‌های جلویی که در معرض دید است استفاده نمی‌شوند اما برای دندان‌های آسیاب که کمتر دیده می‌شوند و تحت فشار هستند از مواد غیر همرنگ مثل آمالگام و طلا استفاده می‌شود

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.