مشكلات دندان عقل. با بهترين دندانپزشكي زيبايي و ترميمي در تهران همراه باشيد. دندان عقل آخرين دندان مولر است كه در ميآيد (لثه را به سمت بالا فشار ميدهد تا از آن بيرون بيايد) و عموماً در اواخر نوجواني و حدود سنين بيست سالگي شروع به رشد ميكند. معمولاً در زماني كه دندان عقل شروع به رشد ميكند در دهان فضاي كافي براي در آمدن آن وجود ندارد و باعث ايجاد مشكلات و عوارضي ميشود كه برخي از آنها عبارتند از:
- آسيب به دندانهاي اطراف و استخوان
- نامرتب شدن و انتقال دندانها
- عفونت
- دندان عقل نهفته
- سر درد
- درد
كشيدن دندان عقل
كشيدن دندان عقل، جراحي دهاني نسبتاً متداولي است. كشيدن دندان عقل كه عمل جراحي متفاوتي نسبت به كشيدن دندانهاي ديگر است بر رشد آن ترجيح داده ميشود. بعضي از دندانپزشكان عمومي مهارت لازم براي كشيدن دندان عقل نهفته يا رشد نكرده را دارند كه بسياري از بيماران در هنگام نياز به خدمات جراحي دندان ميتوانند به آنها مراجعه نمايند.
بيشتربخوانيد... فوايد لمنيت دندان
جراحي دندان عقل نهفته
برخي از دندانهاي عقل نهفته نيازي به عمل جراحي ندارند اما در برخي از موارد هم دندان بايد توسط يك دندانپزشك يا يك جراح تحت يك عمل جراحي سرپايي كشيده شود. متناسب با وخامت اوضاع دندان، از بيحسي موضعي يا بيهوشي عمومي استفاده ميشود. در اين عمل ابتدا يك شكاف در ناحيه دندان عقل نهفته ايجاد شده و استخواني كه روي دندان را پوشانده قبل از كشيدن خود دندان برداشته ميشود. سپس محل شكاف، بخيه شده و محل خالي دندان كشيده شده پانسمان ميشود. اگر دندان عقل بسيار بزرگ باشد يا به صورت زاويهدار رشد كرده باشد به طوري كه نتوان آن را به صورت يكپارچه و يكجا كشيد آنگاه دندانپزشك دندان را به وسيله دريل به تكههاي كوچك تبديل كرده و آنها را ميكشد. اگر دندان عقل عفونت كرده باشد عمل جراحي به تعويق ميافتد. در اين موارد معمولاً دندانپزشك آنتي بيوتيك تجويز كرده و يك هفته تا ده روز صبر ميكند و سپس عمل جراحي كشيدن دندان عقل را انجام ميدهد.
بيشتربخوانيد... طرح لبخند
خطرات احتمالي
برخي از خطرات احتمالي كشيدن دندان عقل و البته نه همه آنها عبارتند از:
- درد
- خونريزي
- تورم
- باز بودن مدام سينوسها
- بيحسي لب پاييني
منبع: مجله تخصصي ارتودسي دندان