پاسخ بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران به اين سوال :
بيشتر مردم از راه هاي مختلفي كه براي صاف و يكدست كردن دندان ها استفاده مي شود بي اطلاع هستند. اكثر دندان پزشكان تنها از ارتودنسي متداول استفاده مي كنند كه هميشه هم نمي تواند موثر باشد و تنها ۵ درصد از دندانپزشكان از ارتودنسي فانكشنال براي درمان دندان هاي كج استفاده مي كنند. اكنون اين سوال پيش مي آيد كه تفاوت اين دو چيست؟
بيشتربخوانيد... جرمگيري دندان
براي درك تفاوت اين دو بايد ابتدا تفاوت بين ارتودنسي و ارتوپدي را دريابيد. ارتودنسي درمان جا به جايي يك دندان است ولي ارتوپدي با مشكلات استخواني سروكار دارد.
در گذشته در آمريكا از ارتودنسي متداول براي درمان بيماران استفاده مي شده است. در اوايل دهه ي هشتاد ميلادي يك دندان پزشك عمومي به نام جان ويتزيگ روشي اروپايي به نام ارتودنسي فانكشنال براي درمان نامرتبي دندان معرفي كرد و به اين طريق ارتودنسي به روش فانكشنال در آمريكا شروع به كار كرد.
بيشتربخوانيد... دندانپزشكي در بارداري
در اين قسمت به توضيح تفاوت ارتودنسي فانكشنال و متداول مي پردازيم. از آنجايي كه محتوا، روش كار و تئوري اين دو روش متفاوت است به همين دليل نتايج نيز متفاوت خواهد بود. ارتودنسي متداول در بزرگسالي قابل اجراست زيرا بايد صبركرد تا همه ي دندان هاي دائمي دربيايند. در صورتي كه دندان ها به شدت به هم نزديك و توي هم رفته باشند، ممكن است دندان كشيده شود تا جا براي برگشت دندان ها به حالت اصلي و صاف شدن وجود داشته باشد. به محض داشتن فضاي كافي، دندان ها صاف مي شوند. در ۹۰درصد اوقات ۴ دندان دو پايه كشيده مي شود تا فضا ايجاد شود.
بيشتربخوانيد... متخصص ارتودنسي
اما مشكل اين روش اين است كه نيمرخ صورت بيمار صاف و نازيبا خواهد شد و لبخند بيمار باريك مي شود به طوري كه تنها ۶ دندان جلويي وي نمايان مي شود. به علاوه دندان ها به عقب كشيده مي شوند تا فضا هاي خالي ايجاد شده از كشيدن دندان هاي اضافي را پُر كنند كه اين مي تواند منجر به اختلالات مفصل گيجگاهي فكي(TMJ) و مشكلات دستگاه تنفسي شود. اين در حالي است كه ارتودنسي فانكشنال در سنين بسيار پايين تري (حدود ۷ سالگي) قابل اجرا است. در حالي كه بيمار هنوز در سنين رشد است، ارتودنسي باعث گسترش كام و ايجاد فضاي لازم براي دندان هاي نامرتب خواهد شد. با گسترده شدن كام، تمام دندان هاي دائمي فضاي كافي براي اصلاح شدن را خواهند داشت. به اين روش كه در آن استخوان جا به جا مي شود، ارتوپدي مي گويند.
رفرنس: دندانپزشك ترميم و زيبايي