زماني كه يك يا هر دو فك دچار مشكل ساختاري باشند و با هم تراز يا هماهنگ نباشند معمولا نياز به درمان ارتودنسي دندان وجود دارد. زماني هم كه اين ناهنجاري و مشكل بسيار شديد باشد به تنهايي نميتوان با كمك ارتودنسي (ارتودنسي متحرك، ارتودنسي نامرئي و.. ) مساله را برطرف كرد بنابراين چاره چيست؟ چاره جراحي فك در كنار ارتودنسي دندان است كه تحت عنوان جراحي ارتودنسي يا جراحي ارتوگناتيك شناخته ميشود.
بيشتربخوانيد... اختلالات خوردن و درمان ارتودنسي
چرا درمان ارتودنسي براي مشكلات شديد فك ها كافي نيست؟
مشكلات معمولي عدم تراز دندان و فك ها را يك متخصص ارتودنسي دندان برطرف ميكند. اين متخصص با كمك انواع دستگاه هاي ارتودنسي ثابت و متحرك تمام تلاش خود را ميكنند كه در يك بازه زماني معقول مشكل ايجاد شده ارثي و ژنتيكي را اصلاح و برطرف كنند. اما اين متخصصان نميتوانند به تنهايي همه مشكلات عدم تراز دندان و فكين را برطرف كنند. چرا؟ چون دستگاه هاي ارتودنسي نميتوانند مشكلات خيلي شديد را برطرف كنند و يا اينكه تا حدودي قادر به حل مشكل هستند. چاره كار براي اصلاح چنين مشكلاتي كمك گرفتن از جراحي فك است. بنابراين زماني كه با بريس ارتودنسي و ساير دستگاه هاي مشابه نتوان به تنهايي مساله ناهماهنگي دندان ها و فك را برطرف كرد ما نياز به جراحي ارتودنسي داريم.
بهترين دستگاه براي ارتودنسي بزرگسالان چيست؟
براي جراحي فك و جراحي ارتودنسي بايد چكار كنيم؟
شما بايد در آغاز كودك خود را به يك متخصص ارتودنسي نشان دهيد. بهترين سني كه ميتوان كودك را به مطب چنين متخصصي برد سن 7 سالگي است. بهترين سن شورع درمان ارتودنسي هم سن 10 تا 14 سالگي است. اگر شما در اين چند بازه زماني كودك خود را به متخصص نشان داده باشيد او ميتواند با ارزيابي كودكتان نوع مشكل احتمالي او را تشخيص داده و درمان مناسب را نيز به شما توصيه كند. چنانچه متخصص تشخيص دهد كودك نياز به جراحي ارتودنسي دارد شما را به يك جراح فك ارجاع ميدهد. سپس جراح با همكاري بهترين متخصص ارتودنسي اقدام به درمان ميكند.