پيشگيري از كرم خوردگي دندان

مطالب پزشكي و سلامتي

پيشگيري از كرم خوردگي دندان

۴۵ بازديد

همه ما كلمه كرم خوردگي دندان را يقينا شنيده‌ايم كه در واقع همان پوسيدگي دندان است. كرم خوردگي يا پوسيدگي دندان زماني اتفاق مي‌افتد كه باكتري‌هاي خاصي در دهان فعاليت مي‌كند. اين باكتري‌ها سمومي را توليد مي‌كنند كه و منجر به ايجاد حفره در دندان و آسيب به ميناي دندان و لايه‌هاي زير آن مي‌شوند. اين حفره يا همان پوسيدگي به مرور زمان بزرگتر و عميق‌تر مي‌شود.

علل كرم خوردگي يا پوسيدگي دندان

 يكي ديگر از مهم بيماري‌ها و عدم تعادل در بدن پوسيدگي و يا كرم خوردگي دندان است. كرم خوردگي دندان به علل مختلفي اتفاق مي‌افتد كه مجله دندانپزشكي ترميم و زيبايي  در اين مطلب به اين علل اشاره مي‌كند.

  • رژيم غذايي نامناسب و كمبود مواد معدني در رژيم غذايي
  • كمبود ويتامين هاي محلول در چربي مثل ويتامين A ، D، E و K
  • مصرف بيش از اندازه شكرهاي فرآوري شده
  • مصرف بيش از اندازه اسيد فيتيك

روش‌هاي پيشگيري از كرم خوردگي دندان

دندان‌هاي ما روزانه با مواد غذايي و نوشيدني‌هاي مختلفي كه استفاده مي‌كنيم در تماس مستقيم هستند. همانطور كه گفته شد يكي از دلايل كرم خوردگي دندان مواد غذايي نامناسب بود. بنابراين تا جايي كه ممكن است براي حفظ سلامت دهان و دندان خود سعي كنيد از تغذيه سالم و مفيد استفاده كنيد. اين مطلب به اين معنا نيست كه از مصرف مواد غذايي شيرين، نشاسته‌اي، اسيدي و چسبناك استفاده نكنيد. بلكه با رعايت بهداشت و رژيم غذايي مناسب در دراز مدت از پوسيدگي و كرم خوردگي دندان در امان باشيد.

بيشتربخوانيد... آشنايي با دندانپزشك ترميمي دندان

كرم خوردگي به علت مصرف خوراكي‌هاي شيرين

همانطور كه مي‌دانيد كرم خوردگي دندان با مصرف مواد شيرين رابطه مستقيم دارد. بنابراين تا جايي كه ممكن است از مصرف مواد شيرين پرهيز كرده البته نوشيدني‌هاي شيرين هم شامل اين موضوع مي‌شوند. نوشيدني‌هايي مانند نوشابه و آبميوه‌هاي كارخانه اي. اين نوشيدني ها داراي اسيد و شكر فراوري شده بوده و باكتري‌هاي موجود در دهان را افزايش مي‌دهند. با گذشت زمان اين باكتري‌ها منجر به ايجاد پوسيدگي و كرم خوردگي در دندان مي‌شوند.

 

 

بيشتربخوانيد... حساسيت دندان كودكان

كرم خوردگي به علت مصرف خوراكي‌هاي چسبناك

يك دسته ديگر از مواد غذايي كه منجر به پوسيدگي و كر خوردگي در دندان مي‌شوند مواد غذايي چسبناك هستند. اين دسته از مواد غذايي مانند عسل، كشمش، گز، شيره و همچنين مواد غذايي نشاسته دار مانند نان و سيب زميني را شامل مي‌شوند. اين مواد غذايي به سطوح دندان چسبيده و ايجاد جرم و پلاك كرده و به مرور زمان كرم خوردگي و پوسيدگي را ايجاد مي‌كنند.

رفرنس 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.