لق شدن دندان يكي از نگرانيهاي اصلي بيماراني است كه در حال سپري كردن دوره درمان ارتودنسي دندان خود هستند. به همين دليل در اين مقاله، توضيحاتي در خصوص احتمال لق شدن دندان در زمان درمان ارتودنسي ارائه خواهيم كرد
آيا ممكن است در طول ارتودنسي دندان من لق شده و بيافتد؟
پاسخ بهترين متخصص ارتودنسي در كرج و تهران به اين سوال :
جواب كوتاه : خير
لازم است بدانيد كه تنها در چند روز اول كه براكتهاي ارتودنسي ثابت گذاشته مي شوند دندان ها ممكن است كمي تحت فشار قرار گرفته و تكان بخورند. به همين دليل ممكن است به برخي از بيماران احساس لق شدن دندان دست دهد. اين مساله يك امر طبيعي است گرچه در برخي وارد ممكن است در صورتي كه متخصص ارتودنسي آن را از قبل توضيح نداده باشد باعث نگراني بيمار شود.
بيشتربخوانيد... دندانپزشكي در بارداري
چرا حس لق شدن دندان در ارتودنسي به من دست مي دهد؟
حركت دندان از موقعيت كج و ناتراز خود به سمت يك موقعيت جديد و صاف با اعمال فشار توسط انواع ارتودنسي متحرك و ثابت صورت مي گيرد. يعني براي اينكه دندان كج شما كم كم صاف شود لازم است كه به آن نيروهايي از طرف دستگاه هاي ارتودنسي وارد شود. همين موضوع باعث مي شود كه شما حس كنيد دندان شما شل يا لق شده است. دليل اصلي احساس لق شدن دندان در ارتودنسي همين موضوع است.
بيشتربخوانيد... آشنايي كامل با انواع ارتودنسي جديد
فشار ناشي از دستگاه هاي ارتودنسي به كدام بخش از دندان ها اعمال مي شود؟
اين فشار به بخش هاي مختلف دندان شما از جمله بخش هاي زير وارد مي شود:
- تاج دندان
- ريشه دندان
- ليگامان پريودنتال
- استخوان نگهدانده اطراف دندان
دلايل موجه لق شدن دندان در ارتودنسي
در برخي موارد ممكن است واقعا دندان لق شود. اما اگر شما به يك متخصص ارتودنسي خوب مراجعه كرد
ه باشيد و تمام دستورالعمل هاي توصيه شده را رعايت كرده باشيد به هيچ عنوان با لق شدن دندان در ارتودنسي مواجه نخواهيد شد. بلكه تنها كساني كه متخصص خوبي انتخاب نكرده باشند و همچنين بهداشت دهان و دندان را رعايت نكنند ممكن است دندانشان در طول ارتودنسي لق شود. مهم ترين علت شل شدن دندان در ارتودنسي، بيماري هاي لثه ( پريودنتال ) مي باشد كه اين بيماري در بزرگسالان شايع تر از كودكان است و بر اثر عدم رعايت مسائل بهداشتي رخ ميدهد.