نگین ارتودنسی و وظایف آن

مطالب پزشكي و سلامتي

نگین ارتودنسی و وظایف آن

۵۴ بازديد

ارتودنسی برای رفع ناهنجاری های دهان و دندان ممکن است در هر سنی ضروری به نظر برسد، اما از آن جایی که طول درمان ارتودنسی طولانی است پس باید در انتخاب نوع، رنگ و چگونگی ارتودنسی دقت لازم توسط متخصص ارتودنسی و بیمار به عمل آید.

بیشتر بخوانید... ارتودنسی دندان نامرئی

نگین ارتودنسی

 نگین ارتودنسی یا همان براکت ارتودنسی  نگین ارتودنسی قسمتی است که از قطعات مربعی شکل از جنس فلز یا سرامیک و… است، که با استفاده از چسب مخصوص ارتودنسی روی دندان می چسبانند.

چسب های ارتودنسی

 استحکام چسب های ارتودنسی به گونه ای تنظیم شده است که در عین محکم بودن برای تغذیه عادی در انتهای درمان و زمان جداسازی نگین ها آسیبی به دندان وارد نمی شود و به همین دلیل باید در حین درمان ارتودنسی از جویدن غذاهای سفت همچون ته دیگ،میوه های سفت و .. اجتناب کرد. بعد از اتمام ارتودنسی متخصص نگین ها را از روی سطح دندان جدا می کند و چسپ باقی مانده را از روی سطح دندان بر می دارد، و دندان پالیش می شود.

وظایف اصلی نگین ارتودنسی

از وظایف اصلی نگین ارتودنسی می توان به اتصال موارد مختلف به دندان اشاره کرد، نگین ارتودنسی، همانند دستگیره عمل می کند که به بیان دیگر نگین ارتودنسی در ارتودنسی ثابت دندان ها می چشپد و آنها را به جایگاه مناسب هدایت می کند، برای هر دندان، نگین ارتودنسی خاصی طراحی می شود که به نوع دندان وابسته است. روی بعضی از نگین های ارتودنسی قلاب وجود دارد و بعضی از نگین های ارتودنسی نیز هر شیاری دارند که سیم ارتودنسی از داخل آن عبور می کند.

بیشتر بخوانید ... ارتودنسی ثابت و متحرک

براکت ارتودنسی

 هر دندان براکت خاصی دارد که فرم آن از آناتومی سطح دندان تبعیت می کند و زوایای خاصی در آن تعبیه شده است. روی بعضی از براکت ها هوک یا قلاب وجود دارد همچنین هر براکت شیاری دارد که سیم ارتودنسی  داخل آن قرار می گیرد.

منبع: دندانپزشکی ارتودنتیست

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.