در دندانپزشکی چندین نوع روش برای ترمیم دندانهای آسیب دیده و یا دچار پوسیدگی وجود دارد. بسته به اینکه مقدار آسیب دیدگی چقدر است و چه بخشهایی را درگیر کرده، ما از روشهای خاصی برای ترمیم استفاده میکنیم. پر کردن دندان و روکش دندان دو روش شناخته شده ترمیم هستند، اما اینله و انله دندان نیز وجود دارند که شاید کمتر نامشان به گوش شما خورده باشد.
بیشتربخوانید... مزایای ارتودنسی دندان
اینله و انله چیست؟
در دندانپزشکی، اینله و انله دو روش ترمیم غیر مستقیم دندان هستند. بدین معنی که آنها در خارج از دهان، به صورت یک قطعه واحد و جامد ساخته میشوند و سپس برای ترمیم بکار برده میشوند. آنها متناسب با اندازه و شکل حفره پوسیدگی هستند و به طور کامل محل پوسیدگی را میپوشانند. پس از آماده شدنشان، این قطعات با کمک چسب یا سمنت به دندان متصل میشوند. این دو روش، جایگزین مناسبی برای پر کردن دندان با موادی از قبیل کامپوزیت یا آمالگام هستند که مستقیماً برای ترمیم پوسیدگی به دندان متصل میشوند.
کاربرد اینله و انله چیست؟
از این دو روش برای ترمیم غیر مستقیم دندانهای پره مولر و مولر (به ترتیب آسیاب کوچک و آسیاب بزرگ) استفاده میشود. زمانی که آسیب وارد شده یا پوسیدگی به این دندانها به قدری زیاد باشد که ساختار نگهدارنده کمی برای حمایت از پرکردگی وجود داشته باشد و از طرفی آسیب آنقدر زیاد نباشد که روکش دندان استفاده شود، از اینله و انله برای ترمیم استفاده میشود. در واقع از این دو روش برای ترمیم پوسیدگیهای متوسط و نسبتا شدید استفاده میشود.
بیشتربخوانید... هزینه ی بلیچینگ
فرق بین اینله و انله چیست؟
از اینله دندان برای ترمیم دندانهایی استفاده میشود که سطوح جونده آنها (در وسط) آسیب دیده ولی لبهها سالم هستند. اما انله دندان زمانی کاربرد دارد که علاوه بر بخش مرکزی، سطح جونده دندان به همراه یک یا بیش از یک لبه نیز درگیر پوسیدگی و آسیب شده باشد. به عبارت سادهتر، هر دوی این روشها برای ترمیم سطوح جونده و دچار پوسیدگی دندان کاربرد دارند، با این تفاوت که گستره تحت پوشش آنها متفاوت است.
بیشتربخوانید... ماندگاری لمینت دندان
جنس اینله و انله از چیست؟
- فلزاتی مانند طلا
- کامپوزیت
- سرامیک
مزایای اینله و انله دندان چیست؟
- به حفظ دندان کمک میکنند
- استحکام و قدرت دندان را بیشتر میکنند
- کمتر دچار تغییر رنگ میشوند
- به ارتقای بهداشت دهان و دندان کمک میکنند
منبع: lachine
- ۰ ۰
- ۰ نظر